Site Overlay

Kommunalvalet närmar sig

Idag är det två månader kvar till kommunalvalet. Det betyder att det idag är mindre än två månader kvar av den tid fram till valet, under vilken man kan göra kampanj. I Finland har man av tradition inte gjort kampanj på valdagen.

Hur länge skall en anständig valkampanj pågå? Inför varje val kommer en del syrliga kommentarer om hur politikerna kryper fram ur sina hålor när valen närmar sig, som svampar i skogen efter regn. Om man är cyniskt lagd kan man tro att det beror på att politiker inte bryr sig om kommuninvånare, väljare och andra intresserade under mellantiden. Så behöver inte vara fallet, det kan handla om betydligt mer praktiska aspekter.

För många – både politiker och potentiella väljare – finns det en gräns för hur länge man orkar med en valkampanj. En tidsmässigt aktuell jämförelse: handen på hjärtat – hur länge orkar du med julsäsongen? Vill du ha jul året runt, eller räcker det med två månader från den första julsången till att granen dansas ut? Trots att man i många avseenden kan säga att valkampanjer numera pågår mer eller mindre hela tiden, så kanske det också är helt ok att den mest intensiva perioden är mer tidsmässigt samlad.

Idag inleder jag, hur som helst, något slags kampanj inför kommunalvalet den 18.4.2021. Man kan småningom läsa mer om mig, min politiska livshistoria och ståndpunkter i sakfrågor i olika kanaler. På denna plats kan man vänta sig kanske ett eller två inlägg per vecka, mest om kampanj, uppdrag och sådant som inte har en naturlig plats annanstans.

Om du har frågor, så får du gärna ställa dem, så skall jag försöka besvara dem under de kommande två månaderna.

1 thought on “Kommunalvalet närmar sig

Comments are closed.