Site Overlay

Kuntavaaliteemat

Sujuva arki. Jatkuva parantaminen.

Tavoitteeni on, että Raasepori voi tarjota mahdollisimman sujuvaa arkea mahdollisimman monelle. Pitää olla helppoa saada yhteyttä, helppoa ymmärtää miten järjestelmät toimivat, helppoa hakea apua ja helppoa ymmärtää miten löytää etsimänsä, sekä fyysisesti että verkossa. Tämä pätee sekä periaatteessa että käytännössä.

Raasepori on kunta, jossa monet asiat toimivat hyvin. Hammashoito toimii hyvin. Panostaminen digitalisiin laitteisiin kouluissa pelasti opetuksen koronakeväänä 2020. Puisto-osaston aikaansaannokset ovat asukkaille jatkuva ilon aihe. Raaseporin suurin yksittäinen haaste on taloudellinen tilanne, joka rajoittaa kehitysmahdollisuudet. Välillä näyttää lohduttomalta, mutta ajatellen mistä Raasepori aloitti 12 vuotta sitten, paljon on tapahtunut. Täytyy vain jaksaa ratkaista ongelmia vähitellen, koska kaikkia ongelmia ei voida ratkaista samanaikaisesti.

Olen kiinnostunut kielellisistä kysymyksistä ja miten voidaan järjestää kuntien hallinto ja palvelut niin että ne toimivat sekä suomen että ruotsin kielellä.

Minulla on pitkä kokemus kehitysvammaisten ihmisten asioista. Olen miettinyt heidän elinolojaan ja heille suunnattuja palveluja paljon.

Uskon kuntaan. Kuntahan on sekä viranomainen, palvelutuottaja, päätöksentekojärjestelmä että ihmisten välinen yhteisö. Uskon että ihmiset voivat paremmin sellaisessa ympäristössä, jossa tuntevat yhteyttä usein tapaamansa henkilöihin. Uskon myös, että päätöksiä pitää tehdä mahdollisimman lähellä.